Grote Marktstraat 14 • 2511 BJ • Den Haag 070 363 9988

Beste Bierrestaurant van Nederland 2014
Den Haag, 21 mei 2014

divider

Nieuwe bier en spijs concept Rootz bekroond met ‘beste bierrestaurant 2014 van Nederland' award. Café restaurant Rootz is winnaar van de Bier aan Tafel Trofee 2014. Het Biergenootschap der Lage Landen reikt deze onderscheiding jaarlijks uit aan het restaurant dat de beste bier- spijscombinaties presenteert. Roland Meerloo ontving de Trofee uit handen van heraut Olav Blancquaert. Eerdere Awards werden gewonnen door Belgisch Biercafé Olivier in Utrecht en Restaurant Lieve in Amsterdam.

Biertrofee

Het jury rapport

divider

Rootz brengt een bierige beleving, waar sfeer, bediening, bierkaart en eten volledig met elkaar in overeenstemming zijn. De bier en spijs combinaties zijn altijd raak. De menukaart biedt bij ieder gerecht zelfs twee verschillende biersuggesties de een aanvullend, de ander contrasterend. Rootz is een eigentijds bedrijf dat klopt als een bus – om te eten en om te drinken.

Nieuwe prijswinnende concept Rootz

divider

“Rootz Den Haag is al ruim 16 jaar een begrip in Den Haag en Rootz Harbour in Scheveningen opende ruim 2 jaar geleden zijn deuren. Na 16 jaar Belg van Den Haag te zijn geweest hebben we het afgelopen jaar onszelf opnieuw uitgevonden. In crisistijd moet je altijd kritisch naar jezelf blijven kijken en vooral luisteren waar de markt behoefte aan heeft” verteld de trotse eigenaar Roland Meerloo. “Wij zijn daarom ons bier assortiment gaan vergroten van 60 naar ruim 190 bieren (Nu inmiddels 240 Bieren). Tevens komen de bieren niet alleen meer uit België, maar ook uit Nederland. Een echte Lage Landen kaart waar we uniek mee zijn in Nederland” aldus de eigenaar. ‘Het leuke is ook dat mensen steeds meer willen weten waar hun eten en drinken vandaan komt en kleinschaligheid waarderen. Grote merken verliezen afzetgebied en minibrouwerijen schieten uit de grond. Wij bieden beide aan en we geven gasten de mogelijkheid een kleine proeverij te doen om te kijken wat bij hen past,’ legt Meerlo uit. De ruime keuze aan bieren worden tevens slim verwerkt in de nieuwe diner- en borrelkaart van Rootz. Een slimme zet blijkt inmiddels...

Bier & Spijs

divider

Samen met een zytholoog-in-opleiding en de twee bedrijfsleiders van Rootz Den Haag en Rootz at the Harbour ‘offerde’ Meerlo zich op om alle bieren voor te proeven en dit samen te voegen met de gerechten op hun spijskaart. Dat maakte de winkans voor de Bier aan Tafel Trofee alleen maar groter, want daar gaat het niet alleen om het ruime assortiment, maar juist om de combinatie met de spijskaart.

Biergenootschap der Lage Landen

divider

“Een van de doelstellingen van het Biergenootschap der Lage Landen is het promoten van bier als begeleidende drank bij de maaltijd”, geeft organisator Jan Laurijssen aan. “Daartoe is voor de zesde maal een wedstrijd om de Bier aan Tafel Trofee georganiseerd, waaraan een zestiental horecabedrijven heeft deelgenomen.” Na een halve finale bij HANOS in Eindhoven heeft de jury, onder leiding van Henri Reuchlin van het Bierburo, een zestal finalisten bezocht. Dit zijn naast Rootz, Restaurant Dwars uit Amsterdam, Jopenkerk uit Haarlem, De Dorpsherberg uit Ospel, Degust uit Hoogeveen en Eetcafé Den Hoek uit Zundert. “We merken dat de kwaliteit van de bieradviezen ieder jaar toeneemt.”, aldus Reuchlin. “Gasten durven ook vaker een bijpassend bier aan tafel te bestellen omdat ze ontdekken dat het gewoon lekker is.