Grote Marktstraat 14 • 2511 BJ • Den Haag 070 363 9988

Beste Bier restaurant van 2014

divider

Café restaurant Rootz is winnaar van de Bier aan Tafel Trofee 2014. Het Biergenootschap der Lage Landen reikt deze onderscheiding jaarlijks uit aan het restaurant dat de beste bier- spijscombinaties presenteert. Roland Meerloo ontving de Trofee uit handen van heraut Olav Blancquaert. Eerdere Awards werden gewonnen door Belgisch Biercafé Olivier in Utrecht en Restaurant Lieve in Amsterdam.

Het jury rapport:

Rootz brengt een bierige beleving, waar sfeer, bediening, bierkaart en eten volledig met elkaar in overeenstemming zijn. De bier en spijs combinaties zijn altijd raak. De menukaart biedt bij ieder gerecht zelfs twee verschillende biersuggesties de een aanvullend, de ander contrasterend. Rootz is een eigentijds bedrijf dat klopt als een bus – om te eten en om te drinken.

Lees meer

Belgische Biercultuur

divider

De Belgische bieren zijn wereldberoemd. De Belgische biercultuur geldt als een van de meest verfijnde van de wereld en blinkt uit in een enorme variatie en het behoud van oude tradities.

De Belgische biercultuur is in meerdere opzichten uniek. Belgische restaurants benaderen bier zoals 'Franse restaurants wijn benaderen: vaak is er een ruime keuze en een goede kelner weet welke bieren bij welke gerechten passen. De variatie is ook zo groot dat het mogelijk is bij elk gerecht meestal wel een bijpassend bier te bedenken.

Nederlandse Biercultuur

divider

Nederland is al eeuwen een handelsnatie en Nederlandse brouwers waren dan ook al vroeg commercieel. Door in te spelen op buitenlandse markten slaagden Nederlandse brouwers erin zich bierstijlen uit de hele wereld eigen te maken. Nadeel van deze commerciële houding is dat zij wel hierdoor op karakter inleverden. De laatste tijd lijkt deze houding te veranderen.

Sinds de jaren tachtig is de belangstelling en waardering voor de traditionele Nederlandse bieren sterk toegenomen. Nederlandse brouwers winnen met enige regelmaat internationale prijzen en voor typische Nederlandse bierstijlen als Kuit zijn nog steeds veel Liefhebbers te vinden. Bovendien is de Nederlandse biercultuur nog altijd dynamisch, ontstaan er nieuwe brouwerijen en wordt er volop geëxperimenteerd met nieuwe bieren.

Biersuggesties bij elk gerecht

divider

Rootz helpt u een handje en zal aan de hand van elk gerecht bier- (en natuurlijk wijn-) suggesties voor u aanraden. Zo kunt u zien wat er gebeurt als u eten met de verschillende smaken van bier combineert.