
Rootz Barey Wine: In de winter 2016 gebrouwen samen met Bronckhorster Bier.
Eigenaar Roland Meerloo over zijn nieuwe brouwsel: “Rootz is een horecazaak die van iedereen is. Wij trekken een algemeen publiek aan, en we willen deze mensen een uniek bier met eigenzinnige smaak laten proeven zonder net tè spannend te zijn. Wij willen onderscheidend zijn, maar tevens ook doordrinkbaar. Eigenlijk kan je dit bier los van de alcohol qua smaak ook weer een avond, of middag lang drinken net zoals onze prijswinnende Rootz Blond.”
“Wij zijn gevestigd in Den Haag en Scheveningen, daar is altijd door de zeewind wat kouder. Wij willen dat de Rootz Barley Wine dat Unox moment creëert. Je hebt de wind en kou getrotseerd, en na een koude wandeling of fietstocht overwinter jij met dit bier in een warme knusse kroeg. Het moet dat biertje zijn waar je naar verlangt na een lange schaatstocht of duinwandeling in de sneeuw! Je mag er best nog wel 1 drinken, dan vroeg eten en naar bed! Of natuurlijk heerlijk in jouw stoel bij de openhaard nog even voor het slapen gaan.
Kortom we hebben een echte overwinteraar gecreëerd voor iedereen. In de zomer op het terras aan de Rootz Blond, in de winter heerlijk knus aan de Rootz Barley Wine”, vertelt directeur Rootz Patrick van Aller.
De Barley Wine is gebrouwen in samenwerking met Bronckhorster Brewing Company. Steve Gammage eigenaar van deze brouwerij is een goede vriend van Rootz en heeft veel ervaring met prijswinnende zware bieren. Er komen 2 varianten van het bier o.a. een Whiskey ‘Barrel Aged’ Batch!